У КРИЛАх підлітки переглянули документальний фільм «Відкритий урок»

 

Сьогодні, 14 жовтня в КРИЛАх підлітки проглянули документальний фільм «Відкритий урок» в рамках кіноклубу Docuclub, який діє на базі громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку” за сприяння Управління освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради.

У 2012-му році Україна приймала (разом із Польщею) Чемпіонат Європи з футболу. До цієї події активно готувалися й правоохоронці (міліція). А в 2015 році відбулося реформування міліції на поліцію. Якою ви знаєте нашу міліцію/поліцію? Ймовірно – владною, суворою, жорсткою. Але чи бачили ви охоронців порядку розгубленими, збентеженими і невпевненими? Як готувалися наші правоохоронці до «Євро-2012», і які уроки вони отримали? Про це – документальний фільм «Відкритий урок» режисерки Наталії Машталер.

«Фільм дуже цікавий, хоча й короткий. – говорить одна із глядачок фільму. – Я, навіть, не уявляю, що там творилося в Києві під час «Євро-2012». Але я бачу як було нелегко поліцейським спілкуватися з іноземцями, як вони вчили англійську та який це був для них виклик. Я зрозуміла, що англійську треба вчити в школі, а поліцейські не такі страшні, як здаються.)))) Вони також можуть бути розгубленими та невпевненими».

«Для мене важливо, щоб люди і поліція були друзями. – ділиться своїми думками один із глядачів. – Зараз навкруги багато жорстокості та непорозуміння. І я сподіваюся, що поліція після реформи – це справжні захисники прав людей та дітей».

Обговорення фільму було цікавим та емоційним. Кожен висловлював свою думку про поліцейських та їхню роль у суспільстві. Попереду ще багато цікавих документальних фільмів, які не залишать байдужим жодного з глядачів. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті або у групі Вайбер.

 

Немає коментарів

На платформі Blogger.