”Хто має зв'язок, той має владу!” - зустріч з медіаексперткою Наталією Рибалко в жіночому клубі #ЩасливаЯ



Говорили про медіаграмотність, яка у сучасному світі має займати одне із головних місць. Цей скіл потрібен кожному від держслужбовця до домогосподарки. Саме вміння впізнавати маніпуляції, аналізувати інформацію та встановлювати джерела збереже нашу нервовопсихічну стійкість.

Наступним кроком має бути аналіз ланцюга по якому передають інформацію та відповідно до подій, котрі відбуваються навколо. Кожен канал новин висвітлює події із потрібної йому позиції, або відповідно до інтересів людини, яка його фінансує.

Пам'ятайте, що заголовки створені для того, щоб привернути увагу читача і не завжди заголовок описує те про що йдеться у тексті. Для більшого розуміння ознайомтесь з текстом статті, а не починайте нервувати від кількох пафосних і не завжди правдивих слів.

“Якщо ви знаходитесь в умовах, де відсутнє світло і зв'язок, то обов'язково слід під рукою тримати радіо на батарейках. Воно дасть вам змогу отримувати інформацію з офіційних джерел та загалом залишатись у курсі подій” - порадила Наталія.

Якщо навпаки ви щохвилини перевіряєте чати та стрічки новин, підписались на 100 різних телеграм каналів та не вимикаєте телемарафон “Єдині новини”, тоді влаштуйте для себе години розвантаження, коли ви відкладаєте слідкування за новинами. Потім варто спробувати відмовитись від постійного слідкування на один день - впевнені, що рівень тривожності знизиться.

Отже, піддавайте сумніву ту інформацію, котру ви отримуєте та шукайте першоджерело матеріалів, які викликають у вас тривогу! А команда жіночого клубу #ЩасливаЯ продовжить шукати цікавих спікерів та намагатиметься публікувати звіти вчасно не дивлячись на відключення світла

Зустріч відбулася в рамках проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.


Немає коментарів

На платформі Blogger.