Львівщина гостинна до дітей Херсонщини!



З 22 по 30 червня 2023 року триває друга зміна літнього реабілітаційного табору “Мшанецькі колиби”, у якому беруть участь 29 дітей з Білозерської громади. Участь у таборі для них є безкоштовною - проживання, харчування та змістовне дозвілля забезпечує громадська організація “Магура”, а супровід дітей до табору, оплату квитків та витрати на мандрівку взяла на себе ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за допомогою Netherlands Helsinki Committee, Управління транспорту Львівської обласної державної адміністрації та ПП "Тур-авто" (керівник Думич Роман).

Вже у потязі діти зустрічали друзів, деякі не бачились всю війну. Радісно віталися та обіймали один одного. Знайомилися та об'єднувалися у групи. Навіть фантастична спека в потязі не змогла зруйнувати задоволення від пригод.

У Львові, посмакувавши відомими круасанами, дві години гуляли вулицями міста, дивуючись його архітектурі. Не дарма Львів називають культурною столицею. Він дійсно вразив своїми красивими вулицями, величчю і різноманіттю архітектурних побудов.

Після екскурсії всі розмістилися в автобусі, який вже чекав на залізничному вокзалі. Далі, дві с половиною години за вікном вражали яскраві пейзажі гір та серпантинна дорога.

Табір зустрів по південному сонячною погодою та всіма відтінками зелені. Відкриті, щирі, усміхнені вихователі допомогли швидко розміститися у трикутних дерев'яних колибах. Діти живуть в них по 8 осіб: чотири на першому поверсі та чотири на другому). З першої години перебування графік був заповнений різними активностями за всіма наявними смаками. Вже перейшли екватор перебування у таборі. Період адаптації минув. Кожен знайшов собі друга за інтересами і обрав найцікавіше з щоденного графіка.

🔹Ранок починається з гігієнічних процедур, прямо серед багаторічних сосен на свіжому повітрі.
🔹Потім смачний сніданок та зарядка.
🔹Далі прибирання своїх колиб, ігри, тренінги.
🔹Потім свіжий обід з екологічних продуктів, як у бабусі в селі.
🔹Тиха година, яку часто діти проводять релаксуючи на гойдалках.
🔹Потім передбачена якась пригода. Наприклад, у вигляді походу на кордон або до джерела лікувальної води Нафтуся.
🔹Відпочинок на арттерапевтичному занятті (малювання, ліпка, вироби із природних матеріалів тощо).
🔹Далі смакуємо вечерю.
🔹Розваги тривають - жвавий волейбол, прогулянка на швидку гірську річку. Фотосесія на фоні неймовірних, захопливих краєвидів та природи. Настільні ігри або зустріч з духовником для душевної розмови. Діти змонтували просто фантастичні відеоролики про перебування у таборі та про свої враження.
🔹Потім пропонують підвечірок - це напій з печивом, булочкою чи фруктом.
🔹Далі дискотека та підготовка до сну.
🔹Після такого активного дня діти швидко засинають та бачать яскраві сни.

Дні пролітають непомітно. Всі обличчя задоволені та щасливі. Головний показник - це посмішка. І вона показує, що вибір бути тут - вірний! Сподіваємося, що вражень, яких набираються діти, вистачить ще на тривалий час.

Щиро дякуємо від імені батьків та дітей за таку можливість!

Текстовими та відео враженнями поділилась Інна Корміленко






Немає коментарів

На платформі Blogger.