🖐️5 кроків до заробітку, якщо маєте хобі


Інна Корміленко, психологиня та профорієнтаторка ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”  підготувала кілька порад, як перевести хобі у стабільний заробіток


🔹Сформуйте намір!

Намір це психічна функція, яка виражає бажання або намічену ДІЮ. Тому починаємо з постановки мети – заробляти на своєму хобі, продаючи свій продукт. Кінцева мета – заробляти. І тоді всі наші дії мають бути направлені на монетизацію. Пам’ятайте, тепер ви – бренд своєї власної продукції. 


🔹Що будете продавати?  Визначте нішу!

Підказкою буде слово "любов". Запитайте себе наступне - Що я вмію робити добре? Мені це приносить задоволення? Це потрібно людям? Наприклад, ви любите в’язати, маєте досвід виготовлення одягу для всієї родини, яка носить їх із задоволення, зриваючи захопливі погляди оточуючих. Якщо вже кілька осіб спитали де таке можна придбати – це воно! У бізнесі, до якого у вас лежить душа, ви зможете отримати максимально високу ефективність за рекордно короткі терміни


🔹Врахуйте цільову аудиторію та проявіть свою унікальність! 

Ринок сьогодні насичений пропозиціями на будь-який смак. Важливо зробити ставку на своїй унікальності. Чим ви будете виділятися серед інших пропозицій? Продовжимо приклад з в’язанням.  Оберіть цільову аудиторію і річ, яка стане вашою візитною карткою. Наприклад, цільова аудиторія мами і орієнтир на дітей, тож ви можете виготовляти унікальні набори немовлятам для хрещення, або кольорові пледи з інтерактивними картинками, або ви любили робити домівки зі стільців та покривал і зараз можете втілювати чиюсь дитячу мрію в’яжучи яскраві вігвами. Знаючи, для кого працюєте ви зможете просувати свій товар швидше.   


🔹Настав час відкривати сторінку в Instagram!

Саме сьогодні прийшов час відкривати свою сторінку в соціальній мережі, яка буде присвячена тільки вашій меті. Це ваш особистий магазин, шоурум або творча майстерня. Викладайте свої роботи, процес їх створення, відгуки клієнтів і звісно ж інформацію про себе. Експериментуйте зі фото та відео контентом. 


🔹Оціни свою працю!

Дуже важливо правильно розрахувати ціну і скласти прайс свого продукту. Часто на початку підприємці та підприємиці занижують цінник і відчувають від того внутрішній конфлікт і незадоволення роботою. Ще бувають сумніви у власній професійності та проблеми із внутрішнім дозволом брати гроші за своє хобі. Щоб уникнути цього варто зрозуміти з чого складається вартість вашого продукту, оцінити свою роботу і дотримуватися цінника. Не забудьте подумати про пакування, доставку, терміни виконання…


Все готово! Тепер — реклама, піар і інша щоденна діяльність для просування продукту. Вірте в себе і рухайтеся вперед щодня. Ваш продукт, зроблений з душею та любов’ю обов’язково знайде своїх прихильників. Це додасть вам емоцій, впевненості в собі та стабільності!


🟦Проєкт «Підвищення спроможності жінок Херсонщини» впроваджується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у партнерстві з International Alert за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва. 


Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку Організації Об'єднаних Націй.


Немає коментарів

На платформі Blogger.