Мами з клубу #ЩасливаЯ отримали дієві поради щодо виховання дітей від педагогині Оксани Маханько.





"Найкращий проєкт - це ваші діти" - саме під таким девізом на одному диханні пройшла зустріч з педагогинею Оксаною Маханько. Наша запрошена експертка говорила про важливість освіти дітей і особливо під час війни. Адже, саме зараз треба будувати фундамент для майбутнього дитини, не варто відкладати це в сторону, бо отримаємо дитячі комплекси та невпевненість в собі.
 
Учасниці зустрічі дізнались про необхідність системи і системності у вихованні дітей. Не варто підходити до розвитку дітей хаотично, бо це буде лише додатковий стрес для батьків та дитини.
Одна з мам розповіла, що разом з сином розрахувала графік на тиждень, де врахували його побажання активностей та мамине розуміння важливості окремих навичок і знань для майбутнього дитини. Саме так разом, слухаючи і чуючи один одного можна отримати найкращий результат.
 
Окремо говорили про батьківський контроль якості освіти. Це можна робити системно та самостійно, але на це потрібно багато часу, сил та відповідних знань. Ми всі це робимо в початкових класах, коли допомагаємо дитини навчитись вчитись. Далі такий вид контролю стає ще більш ресурсно затратний для батьків і можна спробувати частковий контроль, саме в тих предметах, які більш важливі для дитини. Це актуально для дітей 10-14 років, адже їм вже варто фокусуватись саме на тих предметах, які будуть пов’язані з майбутньою професією.

“Ми зараз проводимо серію зустрічей з програмування Meet and Code і наші учасники - це підлітки. Вони вже настільки обізнані в цьому питанні, начитані, з легкістю виконують практичні завдання, то зрозуміло, що їм треба розвиватись в цьому напрямку. Тоді батькам варто звернути увагу на частковий контроль саме в питаннях вивчення англійської мови, математики, логіки. Наше завдання підтримати дитину в їх прагненнях та інтересах” - говорить Oksana Makhanko.

А також не варто соромитись просити допомоги, якщо батькам не вистачає знань якісно налаштувати освітні процеси. Можливо, варто звернутись за допомогою до професіоналів. За кордоном і в Україні вже з’являються сімейні педагоги-консультанти, які допоможуть знайти сильні сторони дитини, поступово навчать концентрувати увагу, підштовхнуть до формування цілей та їх досягнення.
 
Великий шматок дискусії стосувався взаємодії з підлітками, адже тут потрібно бути чуттєвою, послідовною та логічною. Пані Оксана зазначила, що до кожної дитини можна знайти свій таємний ключик, який допоможе знайти спільну мову та налаштувати на навчання та розвиток. Важливо його шукати і не впадати у відчай. Зараз стільки можливостей, головне скористатися ними та змотивувати дитину до участі.
 
Дякуємо пані Оксані за теплу, динамічну атмосферу зустрічі, професійне викладення інформації та відповіді на болючі питання учасниць жіночого клубу #ЩасливаЯ

А запис зустрічі з Оксаною Маханько можна переглянути на ютуб каналі ГО "Білозерський центр регіонального розвитку".




Зустріч відбулася в рамках проєкту «Новий формат роботи жіночого клубу #ЩасливаЯ», який впроваджує ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

Немає коментарів

На платформі Blogger.