96 дітей з Білозерської громади оздоровились в екотаборі "Мшанецькі Колиби"



Це вже друге літо поспіль #команда_БЦРР реалізує подібний проєкт - збирає та оздоровлює травмованих війною дітей та підлітків у дружньому екотаборі "Мшанецькі Колиби". Цього року вже 96 дітей відпочили тілом та душею в безпечному місці Львівської області. 


🗨️“Ці діти та підлітки пережили окупацію та військові дії, вони вже декілька років як навчаються в онлайн-форматі та позбавлені живого спілкування з однолітками. Більшість з них не мають ніякого змістовного дозвілля та з кожним днем війни втрачають комунікативні навички. Їм потрібна психологічна підтримка та живе спілкування. Саме тому не дивлячись на всі складнощі ми організували це таборування!” - розповідає Катерина Оксенюк, менеджерка проєктів ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”.


Цьогорічне таборування вже завершено - дві чудові групи вже повернулися додому. Діти розібрали валізи, сховали купальники до наступного року, розповіли всі свої враження рідним, розклали фотографії по альбомах та віртуальним папкам. А ми вже прорахували всі пре- та постопитування, готуємо фінальний звіт, вкотре читаємо схвальні відгуки та передивляємось фото зі щасливими обличчями хлопців та дівчат. 


Кілька позитивних змін, які ми змогли зафіксувати та порахувати:  

✅94% учасників знайшли нових друзів,

✅91% позитивно оцінили своє перебування в таборі,

✅81% підвищили впевненість у спілкуванні з новими людьми,

✅87% покращили свій емоційний стан та  почуваються радісними та енергійними частіше.


Найбільше запам'яталися дітям активний відпочинок, смачна їжа, спілкування з однолітками та гарне ставлення вожатих (вожатий Іван став справжнім другом дітям), екскурсії та походи, арттерапевтивні заняття (розмальовування камінців, ліпка з глини), гарні краєвиди та загальна атмосфера, гойдання на гойдалках у вечірній час та читання листівок від таємного друга. 


А батьки та рідні наших учасників та учасниць поділились наступним:


🗨️“Моя онука приїхала зовсім іншою, радісною, вся на щасливих емоціях. Вона багато розповідає про нових друзів, смачну їжу, бурю та як вирвало дерево… Цокотить і цокотить. Дякую за відпочинок та ці чудові емоції. Ви чудова команда, відпочивайте і набирайте сили для наступних дітей”, - Вікторія, бабуся учасниці.


🗨️“Полінка у захваті. Проситься при можливості знову поїхати! Дитина отримала купу позитивних емоцій та знайшла нових друзів! Дякую за гарний відпочинок та щасливі очі доньки!” - Ірина, мама учасниці.


🗨️“Дякуємо за 10 незабутніх днів, які подарували дітям нових друзів, неповторні враження, яскраві емоції. Велика подяка всім організаторам. Діти повернулися заряджені енергією та позитивом”, - Наталія, мама учасника.


🗨️”Діти дуже задоволені табором, на емоціях, все хочуть розповісти одразу. Загоріли, повеселішали, знайшли нових друзів, вже просяться назад. Дякую донорам, організаторам, вихователям, психологам, кухарям і всім хто причетний до табору.  В такі нелегкі часи робите добру справу”, - Анна, мама та тітка учасників.


Літо завершується, але робота нашої команди продовжується. Тож чекайте на нові події та емоції! 


Таборування організували ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та ГО «Магура» за фінансової підтримки Razom for Ukraine!

#razomgrants #RazomRelief




Немає коментарів

На платформі Blogger.