Жінки та дівчата Білозерщини навчилися знаходити внутрішні ресурси





Як ви реагуєте на несприятливі обставини в своєму житті? Як Дитина? Як Батько? Чи як Дорослий? На ці питання шукали відповіді жінки на зустрічі, присвяченій Его-станам та ресурсам, які можна отримати, перебуваючи у кожному стані. Психологині Лідія Діброва та Інна Корміленко розповіли присутнім, що всього існує 3 Его-стани:

🔹Батько

🔹Дитина

🔹Дорослий 


В стані Дитини ми активізуємо творчу діяльність, активність, оригінальність та креативність. Дитина може спонтанно проявляти цілу гаму самих різних емоцій, від негативних до позитивних, має багато енергії та вміє радіти життю. Їй цікавий світ і вона його досліджує, постійно дізнається щось нове та розвивається.


В стані Батька ми часто реагуємо критикою, осудом, нав’язливою турботою, бажанням допомогти, врятувати, переробити або покращити іншого. Внутрішній Батько диктує правила, забороняє, контролює та постійно виховує. Поспостерігайте, як часто звучать від вас слова "треба", "зобов'язаний", "я маю це зробити", "повинен". Це ознаки, що ви у стані Батька стосовно себе чи оточуючих. 


Хто ж такий Дорослий, до якого радять прагнути психологи? Дорослий за власним рішенням може перейти у стан Дитини чи Батька в залежності від об’єктивної оцінки ситуації. Тож на зустрічі жінки навчилися визначати свої реакції на різні події, власний Его-стан, в який учасниці переходять при негативних випадках. Варто практикувати повернення себе у стан «Дорослого» і тоді вам буде простіше діяти далі.


Також  учасниці навчилися бути у ресурсі через практичні заняття. Канали наповнення визначили наступні:

🔹Р - релігія

🔹Е - емоції

🔹С - соціальна підтримка

🔹У - уява

🔹Р - розум

🔹С - своє тіло


Творчість та розвиток уяви завжди сприяють виклику почуттів, тому психологині запропонували намалювати мандалу. Кожна створила свою, неповторну, основану на власних енергетичних джерелах. 


Такі зустрічі самі по собі і є тим сенсом, який дає нові знання, сили, радість від побачень, усвідомлення самоцінності кожною із присутніх. З наступного тижня психологиня Інна Корміленко продовжить серію тренінгів цього курсу вже в очному форматі:


📅02 серпня в с. Надеждівка “Моє сьогодення та майбутнє досягнення цілей та мрій” 

📅04 серпня в с. Музиківка “Незвичайна подорож до самої себе. Народження. Відчуття. Усвідомлення”

📅04 серпня в с. Загорянівка “Стрес. Як собі допомогти?”

📅09 серпня в с. Благодатне “Як боротися з депресією та апатією. Моє джерело живлення” 

📅12 серпня в смт Білозерка “Від психосоматики до здоров’я. Тілесні практики”


Чекайте у своєму населеному пункті зустріч у дружньому жіночому колі! Телефон для попереднього запису та психологічних консультацій  +380669990142.


🟩Зустріч відбулась в рамках короткострокового проєкту громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”, який підтримується Фондом реагування на надзвичайні ситуації для жінок і дівчат, заснованим HIAS у співпраці з VOICE в рамках проєкту, що фінансується USAID під керівництвом Save the Children в Україні.


Немає коментарів

На платформі Blogger.