“Вдих – Любов. Видих – Вдячність!” - жінки та дівчата вчились жити без образ



Вчора відбулась ще одна трансформаційна вау-зустріч в дружньому жіночому колі під супроводом Лідії Діброви, психотерапевтки, психологині, тренерки, медіаторки та експертки жіночого клубу #ЩасливаЯ.

Окрім дуже інформаційної частини про те, які бувають образи, як фони формуються і впливають на нашу поведінку, робили багато практичних завдань. Наприклад, працювали з метафоричними картами.

“Мені завжди дуже важко дається робота з образами і картками. Але коли дівчата витягували картки, щоб побачити, які вони стають, коли ображаються, то в кожній бачила себе - і у впевненому коні, який не бачачи нічого навколо себе все одно тягне свою важку ношу; і в бджолі, яка в критичний момент віддає життя за свою емоцію, і в дуже милій, але впертій вівці…” - ділиться враженнями учасниця Людмила.

З точки зору психології образа - це невиправдані очікування вчинків іншої людини щодо вас. Очікували від людини одного, а він вчинив інакше. Пам’ятайте, що дуже складно передбачити, як вчинить навіть та людина, яку добре знаємо, але ображаємось ми навіть на мало знайомих людей. Найкращий спосіб реагування на образу - це прощення та вдячність.

Далі Лідія запропонувала зобразити свою образу у вигляді транспортного засобу. А потім за допомогою додаткових питань, кожна з присутніх мала змогу проговорити особливості свого “трактора” чи “літака”, усвідомити та опрацювати свою образу.

Для більшості учасниць інсайтом стало те, що ми самі добровільно обираємо ображатися чи ні. Після зустрічі кожна з присутніх забрала у життя новий навик - обирати бути щасливою та залишити образи поза свого життя.

“Мені дуже відгукнулися слова іншої учасниці Наталії, що коли я в ресурсі, я менше ображаюсь і це дуже важливий для мене висновок. Коли я спокійна, радісна, задоволена, то зерно образи не зможе прорости в цьому ґрунті” - ділиться Анна, одна з учасниць.
"Я дуже люблю наші зустрічі. Інколи беру участь як тренер, інколи як помічник, інколи як учасниця. Разом з іншими жінками проходжу всі етапи самоусвідомлення та знаходжу власні відповіді. Кожного разу бачу як жінки отримують прості інструменти, за допомогою, яких переходять в такий стан, де будуть джерелом Любові та Світла для себе та своєї сім’ї. Радію за кожну свою подругу на цьому шляху та за себе, що я в цьому колі" - каже Інна Корміленко.

Чекати радощів від життя - не варто, бо їх варто помічати кожного дня та створювати самим. Жінки, які змінюють світ так і роблять. Тому вже готуємось до наступної онлайн зустрічі на тему “Самоцінність. Его-стани. Ресурси”, яка відбудеться 28 липня о 18.00. Плануйте свій час та приєднуйтесь! Форма для реєстрації тут - https://forms.gle/9BNywKrVxp8ed42f9

🟩 Тренінги проходять в рамках короткострокового проєкту громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”, який підтримується Фондом реагування на надзвичайні ситуації для жінок і дівчат, заснованим HIAS у співпраці з VOICE в рамках проєкту, що фінансується USAID під керівництвом Save the Children в Україні.

Немає коментарів

На платформі Blogger.