Поширюємо роботу “Крил” на Музиківську громаду

 




В серпні на території Музиківської громади розпочинається реалізація проєкту “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх”.

Простір “КРИЛА” був створений в Білозерці на базі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у лютому 2020 року та мав декілька напрямків діяльності.  Клуб настільної гри, жіночий клуб #ЩасливаЯ, заходи для молоді, Meet and Code, перегляд фільмів DOCUDAYS - це все далеко не повний перелік того, що вміщував зовсім невеликий, але викоханий та омріяний простір. Вже тоді ми розуміли, що в кожному селі має бути такий центр - світлий, безпечний та готовий прийняти всі молодіжні ініціативи та активності. 

Під час пандемії команда простору опробувала працювати в онлайн форматі, що допомогло нам адаптуватися до наступних викликів та не втратити своєї популярності серед цільової аудиторії. Повномасштабне вторгнення змусило частину команди “Крил” роз'їхатись по світу, а інших принишкнути у своїх будинках та припинити свою діяльність. Але зібравшись з силами ми відновили діяльність в онлайн форматі, але мрію про живі простори в кожному з сіл нашої громади не забули.

“Неодноразово чуємо від батьків, що є необхідність починати працювати з дітьми та молоддю вживу, залучати їх до активностей, об’єднувати та організовувати їх дозвілля. Тому ми з командою ризикнули та підготували концепт проєкту відновлення роботи простору та відкриття філії на території Музиківської громади, але з оновленими направленнями діяльності, адаптованими до реалій сьогодення”, - розповідає Тетяна Трибушна, керівниця проєкту.

Робота простору матиме два основних напрямки - проведення освітньо-розвивальних заходів для молоді (заняття зі стресостійкості та цілеспрямованості, розвитку м’яких навичок, розвиваючих ігор тощо) та тренінгів із домедичної допомоги. 

Молодь є однією з найбільш вразливих груп в період воєнних конфліктів - зміна місця проживання, втрата зв’язків, неможливість якісно навчатися та планувати майбутнє. Війна впливає на фізичне та психологічне здоров’я, їх соціалізацію та інтеграцію. Саме тому їм потрібне додаткове місце, де в безпеці і комфорті можна отримувати нові знання, будувати дружні стосунки та мріяти про майбутнє.

Навички із домедичної допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни, особливо за кілька кілометрів від фронту та високому рівні замінування території. Сьогодні ці знання без перебільшень можуть врятувати життя. Спікером ми залучили вмотивованого місцевого медика Станіслава Лукічова, який як ніхто знає всі ризики, з якими стикається молода людина на деокупованій території.

Проєкт реалізується за сприяння Музиківської сільської військової адміністрації.



“Підтримуємо та заохочуємо подібні ініціативи. Війна та окупація вплинули на моральний стан мешканців громади, особливо дітей та молоді. Необхідно повертати їх до життя, аби вони продовжували його будувати. Радий, що окремим напрямком реалізації проєкту є навчання домедичній допомозі: подібні заходи вперше проводитимуться на території нашої громади. Сподіваюся, що набуті знання ніколи і нікому не стануть у нагоді, але війна триває і в таких умовах, на мою думку, кожен має володіти подібними знаннями. Це може врятувати життя”, - Ігор Підгородецький, начальник Музиківської СВА.

Усі заплановані заходи є безкоштовними та проводитимуться щотижня протягом наступних чотирьох місяців. 

Через нестабільну безпекову ситуацію участь можлива після попереднього запису, після чого вам буде повідомлено точну локацію, дату та час проведення. Тому закликаємо слідкувати за додатковою інформацією на наших інтернет ресурсах.

Також більш детальну інформацію можна отримати за телефоном 0951932822 у Тетяни, керівниці проєкту.

🟦Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Немає коментарів

На платформі Blogger.