Перший тренінг з домедичної допомоги в Музиківській філії Креативного простору Крила

🩸Кровотеча, втрата свідомості, реанімація…

Здається, ці всі страшні слова десь дуже далеко від безтурботної молоді… Але зараз небезпека дуже близько. Кожного дня молодь Музиківської громади чує за вікном відголос фронту, тож кожен має бути готовим до всіх непередбачуваних загроз.

Тож сьогодні відбувся перший з серії тренінгів з домедичної допомоги. Харизматичний фельдшер з медицини невідкладних станів Станіслав Лукічов круто тримав динаміку, щиро ділився прикладами з професійної діяльності та показував на практиці прості методи допомоги.

Не будемо навантажувати читачів всім обсягом інформації, просто нагадаємо алгоритм дій, якщо людина знепритомніла:
🔹Переконайтесь у відсутності небезпеки;
🔹Визначити наявність дихання;
🔹Викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги;
🔹За відсутності дихання розпочати серцево-легеневу реанімацію;
🔹За наявності дихання перемістити постраждалого у стабільне положення;
🔹Забезпечити постійний нагляд за постраждалим до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги;
🔹При погіршенні стану постраждалого до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги повторно зателефонувати диспетчеру екстреної медичної допомоги.

Впевнені, що учасники запам’ятали не тільки телефон швидкої медичної допомоги – 103, а й іншу важливу інформацію, адже її закріпили практичними вправами та яскравими прикладами.

“Час пролетів швидко. Мені не вистачило. Хочу ще!” - сказала в кінці зустрічі учасниця Ірина. Добре, що попереду нас чекає ще не одна зустріч зі Станіславом. Наступна вже запланована на 28 серпня.

☎Участь за попередньою реєстрацією у Тетяни за телефоном 0951932822. Стукайте в друзі в соціальних мережах та практично в усіх месенджерах.

🟦Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.


Немає коментарів

На платформі Blogger.