В складних фінансових питаннях допомогла розібратися консультантка Оксана Маханько


🤑Вчора в жіночому клубі говорили про гроші, про формати сімейних бюджетів, про форми заощаджень та інвестиції. Тема супер актуальна, бо війна, зміна місця життя та втрата постійної роботи тягнуть за собою безліч небезпек і в фінансовому плані. 


👩‍🦰Наша потужна Оксана Маханько ділилась власним досвідом, теоретичними та практичними знаннями. Кожна учасниця змогла оцінити свій рівень фінансової грамотності. Говорили про практичні приклади здійснення заощаджень і як боротися з їх хаотичними пожирачами. 


Оксана поділилась простими кроками для формування фінансової стабільності в житті, якими ми з радістю ділимося з вами:

🔹Закрийте кредити

🔹Відкладайте від 5 до 30 відсотків  свого доходу

🔹Користуйтесь кешбеками та ввімкніть % на залишок на рахунку

🔹Сформуйте фінансову подушку на 3-6 місяців ваших витрат 

🔹Щомісяця купуйте валюту

🔹Ставте фінансові цілі та дотримуйтесь їх

🔹Фокусуйтесь і на витратах, і на доходах

🔹Страхуйте не лише машини, а й своє життя

🔹Інвестуйте, щоб гроші генерували гроші

🔹Головний ресурс - люди. Оточуйте себе тими людьми, яку розвиваються та допоможуть вам у цьому


Впевнені, що у вас все вийде! Команда @Креативний простір “Крила” шукає можливості додатково підвищити фінансові компетенції жінок та молоді, тому вже плануємо трансформаційні ігротренінги “My Invest Game”. Чекайте на додаткові анонси!


🗨“Я вражена, що більшість фінансових лайфхаків мій чоловік вже застосовує. І щодо кешбеку, і щодо заощаджень, і щодо фіксування витрат… Після тренінгу я зрозуміла, що його підхід до фінансів дуже логічний і правильний. Сказала йому дякую за помірний контроль моїх емоційних витрат. Над своїми доходами та видатками я маю ще попрацювати, але я вже на шляху!” - ділиться емоціями учасниця Людмила.

 

🗨“Дякую за зустріч! Все було максимально зрозуміло! Дякую за нагадування, що життя з війною не закінчилось і треба рухатись вперед. Дуже сумую за нашими іграми. Буду рада ще побачитися і поспілкуватися!” - сказала учасниця Наталія.


🟪Зустріч відбулась в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine.


Немає коментарів

На платформі Blogger.