Анна Лихенко вчила дівчат та жінок боротися з наслідками стресу



🌻Цього четверга в жіночому клубі #ЩасливаЯ відбулась чергова зустріч з чудовою Анною Лихенко, психологинею та консультанткою у сфері зайнятості. Зустріч почалась відразу з практичного завдання "Подяка Всесвіту", кожна учасниця шукала моменти у своєму житті, за які вдячна. Хтось вдячний за безпеку та можливість жити, інша за емоції, які викликають наші зустрічі. 

🗨"Я веду щоденник вдячності і кожного дня намагаюсь віднайти події, за які я вдячна Всесвіту. Я щоранку можу випити чашку ароматної кави щоранку, а хтось і цього не має, вже за це можна подякувати!" - ділиться досвідом учасниця зустрічі Ірина.

☘Дівчата змогли виміряти свій рівень стресу за допомогою легкого тесту "Чи рухається картинка?" Також дізналися про реакції на стресові ситуації і як допомогти людині, яка заціпеніла в тривозі - дати випити води, поставити питання, які стимулюють мозкову діяльність. Для дітей обійми будуть найкращим варіантом. Згадали про наші улюблені дихальні вправи. Новинкою стала “Квітка-свічка" - на слово “Квітка” - вдихаємо, на фразу “Свічка” - видихаємо наче дмухаючи.

🗨“Дякую, вам Анно за практики і цікаву інформацію! Гарна зустріч для мене, як ковток свіжого повітря, бо інколи "обійми" війни занадто тиснуть...Всім дякую🤗” - ділиться враженнями учасниця Оксана.

🌬Також присутні жінки та дівчата отримали великий список практик для подолання хвилювання, тривоги, страху - "квадратне дихання”, техніка метелик, заземлення, прогресивна м'язова релаксація тощо. Всі вони досить легкі для запам’ятовування та використання, але дуже дієві вправи.

🗨“Вже після ефіру, я використала вправу “Метелик”, аби легше заснути і вона мені допомогла. Дякую Анні, що розповіла про неї! Буду користуватись нею і надалі" - такий щирий відгук лишила Сніжана наймолодша учасниця зустрічі.

🟪Зустрічі відбуваються в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine.

Немає коментарів

На платформі Blogger.