В Музиківці молодь тренує пам'ять разом з "Крилами"!

 


🧚В Музиківській філії Креативного простору “Крила” ми регулярно проводимо зустрічі з молоддю різноманітного спрямування - креативність, ораторське мистецтво, цілеспрямованість, розвиток пам’яті тощо. Кожного разу придумуємо щось новеньке - змагання між командами, особисті челенджі, настільні ігри, фізичні активності та тематичні подарунки. Не забуваємо і про духм’яний чай та солодощі, які просто необхідні для похмурої осінньої погоди!
🧠Останнього разу наш дружній гурт займався розвитком пам’яті та мислення. Наші юні учасники отримали вдосталь теоретичних знань про роботу мозку, специфіку пам’яті, види мислення та отримали інструкцію, як розвивати пам’ять поза зустрічами.


🫥Найсмішнішим завданням стала гра “Хто я?” Суть гри полягає в тому, що гравцеві видається картка з малюнком, який відомий всім іншим, крім нього. Завдання відгадати, що ж намальовано на картинці, ставлячи запитання, на які можна відповісти лише "так" або "ні”. Радимо грати в цю гру не залежно від віку! А з якого питання ви б почали вгадування?
👉Також сьогодні поділимось кількома цікавими фактами про пам’ять:
☝️Забування сприяє навчанню. Так, це правда! Саме так мозок очищає місце для нових знань, викидаючи вже непотрібні, або не зовсім потрібні, файли.
☝️Пам’ять активно розвивається до 25 років! А далі все…. вона розвивається повільніше. Найбільш активно запам’ятовування відбувається в 16-20 років, тому цей час ми вчимося в університетах і коледжах.
☝️Існує коротка й тривала пам’ять. Перша діє коли ви зауважуєте якісь неважливі деталі, і через декілька секунд забуваєте їх. Друга включається для важливих вам даних, завдяки якій вони й залишаються у вашім архіві.
☝️Щоб гарно все пам’ятати потрібно гарно спати! Оскільки корі головного мозку також необхідний відпочинок.
☝️Чули колись про дежавю? А про жамевю? Другий термін - означає відчуття, начебто ви бачите це вперше в житті, до добре знайомих вас речей.
👉Признавайтесь скільки фактів ви знали до того як прочитали їх у нас? Тож щодня користуйтесь всіма функціями свого мозку, навчайтесь, розвивайте власні здібності та реєструйтесь на наступний тренінг!


🔵Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки #ІСАР #Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується Isar Ednannia у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Немає коментарів

На платформі Blogger.