🩻Підлітки освоювали алгоритм дій при першій медичній допомозі


З молоддю часто не просто, потрібно постійно вигадувати щось нове та оригінальне, додавати до теоретичних знань багато практики та інтерактивів. Саме цим ми і займаємось в Музиківській філії Креативного простору “Крила” під час тренінгів з домедичної допомоги від харизматичного фельдшера Станіслава Лукічова. Тут в нас і штучна кров, і тренажер для серцево-легеневої реанімації, і справжні турнікети, і макети проникаючих ран…

Загалом такі навчання мають бути включені до шкільної програми і впевнені, що зовсім скоро буде. А поки проводимо зустрічі очно в безпечному місці, щоб підлітки мали можливість не лише послухати лекцію чи подивитися на дії професіонала, а й на практиці перевірити свої здібності та закріпити навички.

Під час тренінгів школярі здобувають базові знання щодо алгоритму дій з оцінювання стану постраждалого, виклику бригади «швидкої допомоги», перевірки наявності дихання, проведення серцево-легеневої реанімації та зупинки кровотечі як за допомогою спеціалізованого обладнання, так і підручних засобів. Наприклад, останнього разу підлітки тренувалися зупиняти кровотечу за допомогою жгута турнікета, що виявилось зовсім не просто.

Підліткам дуже сподобався тренажер для серцево-легеневої реанімації - влаштували міні конкурс імен для нашого “красеня” та дуже бережно ставилися при виконанні непрямого масажу серця, щоб додатково не нашкодити та не зламати ребро.
  
 
🟦Кілька разів повторили алгоритм дій при наданні домедичної допомоги:

🔹Оцініть, чи безпечно надавати допомогу!
🔹Перевірте чи людина в свідомості. Для цього спочатку запропонуйте допомогу та запитайте про самопочуття. Якщо людина мовчить, перевірте, чи реагує вона на подразники.
🔹Якщо людина без свідомості, відкрийте дихальні шляхи.
🔹 Одразу викликайте швидку!
🔹 Перевірте частоту дихання. Якщо вона нижча за 12–20 вдихів на хвилину, починайте серцево-легеневу реанімацію.
🔹Якщо дихання не відновлюється, СРЛ потрібно чергувати із застосуванням дефібрилятора.
🔹Продовжуйте до приїзду “швидкої”!

До початку повномасштабної війни над актуальністю домедичних навиків мало хто замислювався. Зараз необхідно вміти допомогти своїм близьким, одноліткам, друзям та перехожим. Ці знання допоможуть відчувати себе безпечніше та впевненіше!

🔵Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки #ІСАР #Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується Isar Ednannia у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.
 


Немає коментарів

На платформі Blogger.