Підлітки знайомились зі світом сучасних професій

 


👩‍💻Кажучи про ІТ-сферу в голові може виникнути картинка: програміст, з підсвіченим від монітора обличчям чи інженер яких-небудь комп’ютерних мереж, який 24/7 розробляє комп’ютерне забезпечення і безперервно стукає пальцями по кнопках клавіатури.
А насправді?
А насправді зараз у ІТ сфері ви можете зустріти будь-яку професію! Для початку розберімо, що вкладене у поняття ІТ- сфера. Це Інформаційні технології та зв'язок. Галузь, яка відповідає за збір, зберігання і передачу інформації за допомогою технічних пристроїв. Якщо коротко - спілкування людей на відстані. І тут направлень для знаходження своєї «ніші» - «Ким бути?» - неймовірна кількість. Це освіта, бізнес, технології, творчість, розваги, торгівля, харчова сфера…
Сучасні професії потребують вже не тільки знання технологічного процесу, а і вміння використовувати сучасні гаджети та користуватися соціальними мережами. Це вимагає постійного руху у бік навчання, підвищення кваліфікації та розширення своїх можливостей. Вчитися протягом життя – це норма!
Інтернет має безмежні простори ринку праці. Але тоді є ризик загубися серед тисячі інших таких самих постачальників послуг. Тут варто правильно себе брендувати, позиціонувати, продавати. Потрібно красиво себе «запаковувати», щоб привабити клієнта. Бо саме унікальність особистості зараз робить продукт неповторним та привабливим.
Про це та багато іншого говорили на зустрічі присвяченій сучасним професіям. Спікерами були люди, які самореалізуються у власній професійні діяльності саме завдяки тому, що є Інтернет:
🔹Марина Кожевнікова - CMM спеціалістка, відеокреаторка та сторітейлерка;
🔹Соболь Світлана - консультантка із здорового харчування;
🔹Свирида Наталія - журналістка та редакторка сайту Білозерка.Інфо;
🔹Rostyslav Makhanko - інженер мобільних застосунків розробник програмного забезпечення;
🔹Олена Філоненко - кондитерка пряників;
🔹Матвійчук Вікторія - фотографеса та тік-токерка.
Ці неймовірно запальні люди поділилися із присутніми учнями та іншими членами зібрання своїми власними історіями. Шляхи до «професії у інтернеті» - різні. Але сьогодні вони успішно спілкуються із величезною аудиторією своїх клієнтів із різних куточків світу.
Підготувала
Корміленко Інна, профорієнтаторка, психологиня та тренерка ГО "Білозерський центр регіонального розвитку"
🟪Зустріч відбулась в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми #USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine.




Немає коментарів

На платформі Blogger.