Гінекологиня Оксана Прилуцька розповіла про вплив стресу на гормони жінки та їх вплив на якість життя

 


👩‍⚕Цього тижня учасниці жіночого клубу знову говорили про стрес, але цього разу більше про негативний вплив на організм і медичні способи протидії. Гінекологиня Оксана Прилуцька розповіла про вплив стресу на гормони жінки та їх вплив на якість життя. Головна порада - не ставити самим собі негативні діагнози, а турбуватися про себе та вчасно звертатися до спеціалістів. 

Оксана веде свій блог в соціальних мережах, який присвячений жіночому здоров’ю і не очікувала, що отримає такий потужний відгук та просто величезну кількість питань. Виявилось, що стрес колосально вплинув на здоров’я українських жінок, адже організм не може впоратися з тим навантаженням з яким зустрічається кожна з нас під час війни - евакуація, окупація, очікування коханого з фронту, переживання за батьків та дітей, читання новин… Це вже типові складові нашого життя, але варто убезпечити своє здоров’я від негативних наслідків. 

Жінки звертаються зі скаргами на постійну втому, нерегулярний цикл, кровотечі, загострення хронічних хвороб та появу нових, зміну ваги - це все наслідки постійної дії кортизолу гормону стресу. Оксана порадила вже зараз почати пити вітаміни, краще жиророзчинні Е, D та Омега-3. Слідкувати за своїм харчуванням та сном, а головне не соромитись просити допомоги.

🗨"Ми - живі!" Стала для мене фразою дня. І поки ми живі варто потурбуватися про своє жіноче здоров'я. Тому буду пити вітаміни.  Оксана величезна молодець. ЇЇ фронт - це ми - жінки! Дякую!” - ділиться враженнями учасниця Інна. 

🗨“Більшість інформації я вже знала, тож якихось відкриттів я для себе не зробила, але записала в свій список важливих справ похід до гінеколога та пропити вітаміни для нормалізації свого стану. А ще обов’язково подивлюся короткі відеоконсультації від спікерки в соціальних мережах” - розповідає учасниця Світлана.

Оксана пообіцяла провести ще додаткові зустрічі для жіноцтва, тож обирайте тему та плануймо змістовне дозвілля разом. 

🟪Зустрічі відбуваються в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine

Немає коментарів

На платформі Blogger.