В жіночому клубі говорили про підлітковий вік


Підлітковий вік найцікавіший і найскладніший у житті, адже може завершитись і в 40, і 50 років

Саме тому вчора жіночий клуб влаштував зустріч з психологинею Дібровою Лідією, куди запросили і батьків, і дітей. Саме в такому спільному форматі можна будувати стосунки на рівних.  Юні учасники та учасниці намагались розібратись, як розуміти свій стан та контролювати перепади настрою, а старші вчились слухати та зрозуміти підлітків.


🗨“Якщо ви будете кричати на підлітка - ви програєте і втратите довіру. Криком комунікацію будувати марно. Через навалу гормонів підлітки і самі не розуміють, що відбувається і що саме вони хочуть. Тому спробуйте зрозуміти, як почувають себе підлітки. Згадайте, що ви хотіли почути від батьків в дитинстві!” - підтримує Лідія Діброва


Багато говорили про потребу вчасно надати дітям відповідальність. Що означає дивний процес сепарації і які його прояви на різних етапах дорослішання дитини. Це дуже важлива інформація, щоб бути готовим до різних варіантів стосунків між батьками та дітьми.


Підліткам сподобалась вправа про кола довіри, де можна реально розмістити тих хто може дати слушну пораду, вислухати та прийти на допомогу в скрутну хвилину. А батькам - вправа про малюнок музики, де вчились розвантажувати емоції та відчувати настрій музики.


🗨“Ми взяли участь разом з дитиною. Дуже приємний варіант спільного дозвілля. Не буває зайвої інформації про дітей та підлітковий період. Дякую!” - говорить учасниця Ганна.


🟪Зустрічі відбуваються в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine.

Немає коментарів

На платформі Blogger.