В Музиківці вчаться робити серцево-легеневу реанімацію!



🟦Кожного разу на тренінгах з домедичної допомоги від Станіслава Лукічова повертаємося до серцево-легеневої реанімації. Тому, що ця тема не проста, кожен має запам’ятати послідовність та практично відпрацювати кожен крок, а близькість до фронту збільшує ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій. Пам’ятайте, що ви можете бути єдиним шансом жертви на виживання.

До прибуття швидкої допомоги ви можете значно збільшити шанси постраждалого на виживання просто пам’ятаючи і ефективно проводячи серцево-легеневу реанімацію. Повторімо головні етапи наших дій:

🔹Перевірте здатність постраждалого реагувати. Зверніться до людини: «Що з вами? Чуєте мене?». Акуратно струсніть людину за плечі. Якщо потерпілий реагує, залиште його у тому положенні, в якому він був знайдений, забезпечивши безпеку. Не трясіть і не рухайте постраждалого, якщо ви підозрюєте, що він може мати ушкодження спинного мозку. В цьому випадку енергійно потріть грудину постраждалого кісточками ваших пальців або натисніть на больові точки (нігтьове ложе, надключична область, місце вимірювання пульсу на сонній артерії)

🔹Викличте швидку за номером 103. Використовуйте телефон з гучним зв’язком для прослуховування підказок диспетчера до приїзду швидкої.

🔹Покладіть постраждалого на тверду поверхню. Звільніть від одягу його шию і груди.

🔹Звільніть прохідність дихальних шляхів: підніміть підборіддя, яке підтягує язик вперед від задньої стінки глотки.

🔹Покладіть одну руку на чоло і обережно розігніть голову, а пальці іншої руки покладіть під підборіддя і підніміть його для відкриття дихальних шляхів. Слухайте дихання постраждалого: відчувайте подих на своїй щоці.

🔹Знайдіть кінець грудини. Розташуйте основу долоні однієї руки на нижній половині грудини. Покладіть другу руку поверх першої. Тисніть прямо вниз з частотою 100-120 натискань на хвилину на глибину 5-6 см Дозвольте грудям повністю розправлятися між компресіями.

🔹Виконання правильної СЛР є досить виснажливою процедурою. Краще її робити в команді і мінятися позиціями. При цьому треба запобігати виникненню пауз між компресіями не пов’язаними з проведенням вдихів!

🟦Після чотирьох циклів з 30 компресій та двох вдихів перевірте пульс і при необхідності виконуйте цикли знову. Цикл 30 компресій – 2 вдихи проводиться до того часу поки не відновляться життєві функції організму постраждалого або поки не надійде кваліфікована медична допомога.


🔵Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки #ІСАР #Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується Isar Ednannia у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.


Немає коментарів

На платформі Blogger.