👨‍🎓Інна Корміленко провела профорієнтаційний захід для молоді в Крилах

🗨«Якби я знала раніше, що є профорієнтація, я б не втратила стільки часу, шукаючи себе у світі професій», сказала мені подруга. І це навело мене на думку, що варто більше розказувати людям, що є можливість швидко, якісно та ефективно обрати напрямок навчання або зміни професії. Саме тому в Креативному просторі “Крила” ми провели онлайн зустріч з назвою «Робота мрії. Профорієнтація»


Професія не визначає щастя людини. Але щастя і успішність людини багато в чому залежить від вибору професії. На зустрічі говорили про те, що таке профорієнтація і які методи та заходи використовувати, щоб не помилитися при виборі свого шляху вибору професії та самореалізації.


Головний і постійний захід, який варто застосовувати кожному стосовно себе це самоаналіз і самовивчення. Фактично це процес самодослідження і вивчення своєї особистості. Питання, які варто собі задавати щодня: Що вас «драйвить»? Чим цікавитеся? Що приносить задоволення і від чого кайфуєте? І головне питання на всі часи – Якби вам випав шанс все на світі мати і нічого не потребувати, чим би ви займалися “для душі”? Тут ви і знайдете відповідь – ким вам бути, щоб досягнути власного успіху і гармонії. 


Скористайтесь однією з популярних інтернет-платформ, де можна пройти тестування, визначити свій рівень IQ та побачити свої здібності та схильності:

📲profi.dcz.gov.ua

📲eduhub.in.ua

📲osvita.diia.gov.ua


Цікавою є платформа profitworks.com.ua, де зручний каталог професій за галузями. Розкриваючи кожну професію можна дізнатися про її історію, особливості професії, обов'язки, важливі якості, навички та знання, перспективи, кар'єри та навчання. Сайт  постійно оновлюється і містить широкий спектр сучасних професій, які мають попитом на ринку праці. Платформа hryoutest.in.ua  - це всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри. Це те місце, де можна не тільки вчитися чи пройти тестування, а і віртуально помандрувати у кожну професію через відеороліки з розповідями та відгуками про неї. 


Багато говорили про 8 типів інтелекту за доктором Говардом Гарднером, який розробив теорію «множинного інтелекту». Наприклад, власникам словесного розуму (Лінгвістичного) варто розглядати професії журналіста, вчителя, юриста, поета тощо. Натомість «тілеснікам» (Тілесно-кінестетичний інтелект) підходять професії пожежник, танцюрист, хірург, актор, спортсмен тощо.


Потім присутнім було запропоновано пройти індивідуальну профконсультацію з тестуванням та тлумаченням результатів, підбором відповідних професій та відповідями на виникаючі запитання. Я завжди відкрита до спілкування, тож звертайтесь за особистою консультацією!


Підготувала

Інна Корміленко, 

профорієнтаторка, психологиня та тренерка ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”


🟪Зустрічі відбуваються в рамках проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine.


Немає коментарів

На платформі Blogger.