Учасники Hackathon підготували круті ідеї для своїх шкіл та громад

Ні, ми не забули розповісти вам про Hackathon для випускників Meet and Code. Він відбувся вчасно, емоційно та практично!

🗣️“В цьому році ми ризикнули провести більш складні, вузькоспрямовані та практичні заходи, де багато роботи покладалося на учасників - майбутніх програмістів та спеціалістів ІТ-сфери. Адже ми їх вже підготували за попередні роки наших ініціатив до серйозних завдань та змагань. Вважаю, що нам це вдалося і задоволена тим, що ризикована ідея стала реальністю. На наступний рік будемо вигадувати ще цікавіші завдання”, - Оксана Маханько, організаторка заходів Meet and Code на Білозерщині.


#Хакатон задумувався, як симулятор одноденного робочого дня в IT-компанії. Майже на 11 годин організатори, члени журі та учасники перетворилися на співробітників уявної корпорації. Вони знайомилися, комунікували, генерували ідеї та розкладали їх на задачі. Під час фінальної частини заходу шість команд презентували результати своїх проєктів та змагалися за призи. Попри те, що всі працювали дистанційно, захід був наповнений неймовірною атмосферою, спільними інтересами та єдиною метою. Сподіваємось, що команди продовжать спілкування та генерацію нових креативних ідей.


Кожен із учасників вражав своєю індивідуальністю та особистою креативністю. Частина учасників вже прийшли зі сформованими ідеями та попередньо визначеними ролями, а частина сформувалася уже на місці. Учасники використали різноманітні технічні засоби для своїх проєктів - Blender, Python, Телеграм, Google-форми, Scratch та інші. 


Куратор хакатону Ростислав Маханько розповів, як краще розпланувати свій час, щоб отримати якісний результат у встановлені строки, створив чат для спілкування та розв'язання нагальних проблем. Ростислав був постійно на зв’язку, підштовхував, давав поради та консультував. 


І так до проєктів переможців:




🥇І місце зайняла команда Вадима та Міши з проєктом “3D модель “Креативного простору “Крила”. Хлопці підкупили крутим результатом та прив’язкою до реального місця - дворика нашого простору в Білозерці. Вони презентували модель якісного використання наявного місця, різні варіанти дозвілля для молоді та вселили надію місцевих учасників на повернення до рідних місць!


🥈ІІ місце - Команда Артема та Тетяни з проєктом “Школа майбутнього”. Певно найемоційніша робота! Мама та син об'єдналися в команду, яка створила школу своєї мрії - із зоокуточком, шахами на подвір’ї та укриттям, щоб навчатися дітям завжди було безпечно! Діти навчаються дистанційно, але мріють повернутися до рідних класів на рідній Херсонщині.




🥉ІІІ місце - Вікторія з проєктом “Чат-бот “Школа”.

Вікторія працювала самостійно, що додавало ризиків, але вона чітко сформувала ідею, визначила цільову авдиторію і дуже круто презентувала свій проєкт. Тому посіла призове місце та зробила продукт, який вже можна впроваджувати в шкільне життя, бо він в зручному форматі дає інформацію щодо розкладу уроків та дзвінків, дат найближчих свят та канікул.


Вітаємо переможців, а всі інші учасники отримали фахові поради до своїх проєктів, заохочувальні подарунки та круті емоції. Впевнені, що досвід, який отримали учасники на нашому хакатоні буде корисним при виборі майбутньої професії чи пошуці першого місця роботи!


🗣️“Мені сподобався такий формат. Досить цікаво та динамічно. Ми з Яном швидко знайшли спільну мову та вирішили, що створимо Чат-бот. Хоча познайомилися тільки на #експрес-курсі з програмування "Python+". А коли буде наступний Хакатон?” - поділився відгуком Вадим, учасник Хакатону.


А дійсно, коли наступний захід з програмування? Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” вже веде пошук додаткових можливостей для реалізації освітніх ініціатив для дітей Херсонщини. Впевнені, що навіть під час активних бойових дій ми не маємо забувати про особистий розвиток, нові знання та підготовку майбутніх високоефективних професіоналів, які разом з нами будуть відновлювати та розбудовувати Україну! 


🟩Ініціатива Meet and Code фінансується Amazon та SAP і реалізується Haus des Stiftens gGmbH та TechSoup Europe спільно з партнером в Україні Ресурсним центром ГУРТ.

• @gurt.org.ua • @meetandcode • #MeetAndCode • #codeEU • #DigitalSkills4All •#amazonfutureengineer • #SAP4Good • #GURT4Code


Немає коментарів

На платформі Blogger.