Тестуємо цікаві формати онлайн роботи з підлітками та молоддю



🗣️“Про метафоричні картки заговорили саме підлітки. Це цікавий та дуже практичний формат, який реально адаптувати до онлайн зустрічей. Тим більше за час нашого проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила" рівень знань і моїх особисто, і проєктної команди значно зріс. Особливо в технічному плані. Тож з готовністю взялася збирати молодь, спілкуватися, фантазувати та інтерпретувати метафоричні картки” - розповідає Лідія Діброва, психологиня 


👥Загалом провели три зустрічі у мікрогрупах до 5 людей. Від самого початку і планували такий формат, щоб створити атмосферу довіри та підтримки. 


🧩На зустрічах учасники вчились інтерпретувати метафоричні картки, розвивали власні навички рефлексії та творчої уяви. Кожен по черзі обирав картку з приємною ситуацією в житті, з неприємною, з проблемою або ресурсом. Учасники розповідали про своє бачення карти і слухали відгуки учасників, стосовно їх почуттів викликаних цим зображенням. У підсумку зустрічі учасники мали можливість позбутись 2 карток, де перед ними був нелегкий вибір. 


🌷Учасники отримали величезний життєвий досвід, адже метафора дозволяє м'яко з глибин душі підсвіти ресурси чи відповіді на питання, які давно хвилюють. Кожна зустріч мала різні картки та різні вправи, що дало змогу зрозуміти свої сильні і слабкі сторони, свої стратегії поведінки в складних ситуаціях та створили власні рекомендації по емоційній стабілізації.


🎃Одна із зустрічей співпала зі святом Хелоувін, тож вирішили вбратися в костюми та зробити відповідний грим, що теж створювало атмосферу довіри та готовності до самопізнання. Пекельне тематика свята дала змогу промалювати та проговорити тему власних “драконів”, тобто негативних проявів поведінки та те “як з ними порозумітись”, тобто як налагоджувати контакти. Основною вправою зустрічі був “Шлях героя” де через інтерпретацію метафоричних карток учасники досліджували власні поведінкові стратегії досягнення мети, що розширює знання про свій внутрішній світ та дає додаткові підказки, як справлятись із складними життєвими ситуаціями. Наприкінці кожен з учасників та учасниць отримали рефлексії та афірмації з нової гри “Краща версія себе”. 


🤗Три дружні зустрічі швидко пролетіли, але цей формат наша команда збереже у скрині досвіду і обов’язково ще повторить! 


🟪Проєкт “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила", який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine


Немає коментарів

На платформі Blogger.