Валіза досвіду проєкту “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила"

🧳Ще один проєкт ми складаємо у валізу досвіду! В листопаді завершився наш об’ємний проєкт “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила", який отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine. 

Сказати, що це було динамічно - нічого не сказати! Всі ці кілька місяців ми невпинно бігли - організовували безліч онлайн заходів та знімали відео, комунікували всередині команди та з усіма експертами грантодавця, шукали підлітків та розробляли інтерактивні презентації, вчилися та вчили!


Все вийшло зовсім не просто, зовсім не так, як ми планували на початку, але неможливо виміряти всі компетенції, які розвинула наша команда:
🟪Стресостійкість! Ми вже готові до несподіваних звітів та вимірювань покращень!

🟪Адаптивність! Ми вміємо підлаштовуватися під навчальний рік, збір врожаю чи графік вимкнення світла!
🟪Обізнаність! Під керівництвом Юрія Антощука ми дізналися про купу цікавих інтерактивних платформ і ще навіть половину своїх знань не презентували аудиторії!

🟪Комунікативність! Вміємо налагоджувати спілкування з вчителями ти директорами шкіл, з підлітками та впевненими в собі спікерками, з випадковими учасниками та керівниками проєктних напрямків!

🟪Лідерство! Отримали ще одного крутого та вже досвідченого керівника проєктів - Ліда Діброва! Лідо, з тобою ми готові і мріяти, і діяти!

🟪Цілеспрямованість! Ми точно знаємо, який наступний проєкт напишемо і що саме писати не будемо!


І це все за короткостроковий проєкт! Нашій команді точно є що написати у резюме та в чергову проєктну пропозицію! Далі трохи нагадаємо, що ж відбувалося в Креативному просторі “Крила” в рамках проєкту.



💃Активізація діяльності жіночого клубу #ЩасливаЯ. Провели 12 запланованих зустрічей та 6 додаткових. Познайомились з крутими досвідченими спікерками, менш досвідчених надихнули до першого публічного виклику онлайн! Деякі учасниці з жіночим клубом вже не перший рік і пам’ятають наші живі зустрічі в рідній Білозерці, але за цей проєкт ми знайшли нових подруг, які назавжди поселилися в наших серцях! Формат подібного жіночого кола для нас дуже важливий, адже користь отримуємо ми самі! Дякуємо @Лідія Діброва, @Ірина Ткаченко-Галецька та @Інна Корміленко за створення незабутньої атмосфери навіть в дистанційному форматі. 



👨‍💻Наступна компонента - це експрес-курс з програмування “Python+". Це просто космос! Щиро раділи активному обговоренню завдань в менторському чатику підлітків з крутезним @Ростиславом Маханько, Mobile Engineer у компанії Wix.com. Цікаво, що навіть за словами Ростислава за час курсу він дуже багато вивчив нового, адже постійно готувався до зустрічей, шукав відповіді на каверзні питання учасників, дивувався відкритості та активності підлітків!




💼Занурилися у світ професій та профорієнтацію. Наша профорієнтаторка провела масштабний захід з CMM спеціалісткою, відеокреаторкою, журналісткою, інженером мобільних застосунків та розробником програмного забезпечення. На одному заході зібралося понад 50 людей, зацікавлених сучасними професіями та багатогранним ІТ світом. Взагалі профорієнтація червоною лінією пройшла через увесь проєкт, адже кожен напрямок розвивав важливі компетенції, потрібні для пошуку професії мрії! Фіналом став профорієнтаційний квіз - яскравий, веселий, досить складний і технологічний! Довго придумували питання, а потім тестили всією командою. І він був вартий нашої уваги, бо люди реально пішли гуглити значення всіх наших хитрих визначень та термінів!

А ще Інна підготувала 4 статті з профорієнтації, які стануть в пригоді, кожному хто шукає роботу мрії:

📲Як обрати ідеальну професію? Поради та ресурси - https://bilozerka.info/yak-obraty-idealnu-profesiyu-porady-ta-resursy 

📲Успішна кар’єра у цифровому світі. Як обрати професію? - https://bilozerka.info/uspishna-karyera-u-czyfrovomu.../ 

📲Як спокійно пройти співбесіду? Поради від психолога - https://bilozerka.info/yak-spokijno-projty-spivbesidu-porady-vid-psyhologa/ 

📲Профорієнтація для підлітків – шлях до вдалого вибору професії - https://bilozerka.info/proforiyentacziya-dlya-pidlitkiv-shlyah-do-vdalogo-vyboru-profesiyi/ 




🎲 Ми відновили “Клуб настільних ігор”! Так, він зараз дистанційний, розкиданий по світу, але ми точно впевнені, що він діє та об’єднує дітей та батьків, місцеву молодь та евакуйованих з гарячих точок, жінок з Білозерки та Польщі! Наші члени взяли участь в різноманітних онлайн заходах - трансформуючих фінансових іграх, іграх на розвиток емоційних компетенцій та шкільних квестах в Zoom. Активні учасники отримали набори настільних ігор та зняли відеоогляди своїх улюблених ігор! Ми встигли пограти в “Зомбі в будинку”, “П’ять маленьких рибок”, “Мафію”, “Дінг-Дінг”, “Тако кіт коза сир піца”, “Зачарований ліс” та багато інших. Завітайте на наш ютуб канал, там вас чекає багато цікавого - https://www.youtube.com/@BilozerkaCenterRegionDevelop 


🤗 Ми сподіваємося на повернення в наші “Крила" в Білозерці! А поки тримаємо контакт, готуємо цікаві заходи, намагаємось підтримати один одного, слідкуємо за новинами та готуємося до повернення та відновлення рідних мирних місць!


🟪 Проєкт “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила", який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine


Немає коментарів

На платформі Blogger.