🧛‍♀Настолка “Побудуй замок” або “Відьми” - це карткова гра на уважність і стратегію, яка буде цікава не тільки дітям, а й дорослим.




Ігровий набір складається з 54 карт, в тому числі: 4х6=24 карт “замок”, 20 карт “діамант”, 7 карт “відьма” та 3 карт “фея”. Мета гри швидше всіх побудувати замок свого кольору. 


На початку гри всі карти кладуться стопкою на центр столу сорочкою догори. Починає наймолодша учасниця! Вона бере картку та показує на загал. Кожен гравець у свій хід має взяти як мінімум одну карту, але може і більше. Далі розберемося з картами!


🏰Карта “Замок”. Перша така карта в гравця починає будівництво замку - він кладе її перед собою. Важливо, щоб інші гравці не почали будівництво замку цього кольору. Замок будується як пазл, кожен складається з шести частин. Якщо попався інший колір, то її можна продати учаснику, який будує замок такого кольору. Після цієї карти можна взяти ще одну карту, або пропустити хід. 


🧚‍♀Карта “Фея”. Дуже корисна, бо з її допомогою можна відбитися від відьми. Учасник зберігає цю карту і може взяти ще одну.


💎Карта “Діамант”. Це місцева валюта. За три діаманти можна купити частину свого замку у іншого учасника або відкупитися від відьми. Продавець не може відмовитися від угоди. За хід можна вкласти лише одну угоду.


🧙Карта “Відьма”. Не пощастило! Вона хоче вкрасти ваш замок, але на допомогу приходять діаманти та феї. Після цієї карти хід переходить до наступного гравця. 


Гра позиціонується, як дівоча, але грати цікаво всім не залежно від статі та віку!


🟪Проєкт “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила", який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine


Немає коментарів

На платформі Blogger.