Як воно Вам? Завершуємо офлайн проєкт в “Крилах”


Як один день промайнули п’ять місяців активної офлайн роботи Креативного простору “Крила” в Музиківській громаді. Підходимо до завершення проєкту “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх”, формуємо звіти, переглядаємо мільйон яскравих фото та згадуємо всі наші пригоди.

🟦Що робили?

Проєктна команда регулярно зустрічалася з молоддю та розвивали їх компетенції та “soft skills”. Запрошували школярів, студентів, молодих батьків та активістів молодих душею. За час проєкту розробили та провели серію наступних тренінгів-зустрічей:

🔹“Цілеспрямованість. Ставимо цілі” 

🔹“Емоційний інтелект - розуміння себе та інших” 

🔹“Навички ефективного спілкування”

🔹“Ораторське мистецтво” 

🔹“Розвиток пам’яті та мислення” 

🔹“Креативність та креативне мислення”

🔹“Битва IQ розумів”

🔹“Цікаві мандрівки” 

Кожна зустріч була очікуваною, динамічною та змістовною. Познайомились з яскравими підлітками та чарівними дітьми. Впевнені, що серед нашої авдиторії - майбутні депутати та місцеві керівники, бізнесмени та відомі волонтери, активні жителі громади та рушії змін!  Щасливі говорити про важливе та бути почутими. 

🟦Чого навчилися?

Разом з молоддю ми самі вчилися надавати першу медичну допомогу. Зараз в прифронтовому регіоні це життєво необхідні знання. І це не пафосні слова, це дійсність, в якій живе кожен хто збирався в безпечному місці та уважно слухав харизматичного фельдшера Станіслава Лукічова. Він впевнено та цікаво розповідав про дії звичайного перехожого в екстремальних ситуаціях та ділився власним досвідом, який здобув на чергуванні “швидкої” допомоги. Учасники отримали читкі алгоритми дій при опіках, важких алергічних реакціях, кровотечах, травмах при завалах та в інших незвичайних випадках. 

Ця навчальна компонента не була лише теоретичною - ми багато тренувалися. У пригоді став тренажер для виконання серцево-легеневої реанімації, якого молодь назвала “Антошкою”. Антошка був врятований не один раз! Його механічне серце бадьоро билося після вправних маніпуляцій учасників.

🟦Які емоції залишилися?

За нашими постами в фейсбуці здається, що проєкт був дуже простий і легкий. Але не завжди все виходило так як задумувалось. Складна безпекова ситуація не давала можливості широко рекламувати події, тож залишилося відчуття, що в громаді залишилися люди, які дуже потребували нових знань, але в силу своєї інформаційної бульбашки просто не побачили оголошення чи не отримали дружнє запрошення в месенджері. Ми точно вас знайдемо наступного разу!

Проєкт залишив відчуття, що все можливо не зважаючи на обстріли, близькість фронту та всі небезпеки. Можливо зустрічатися із новими друзями і щиро сміятися, змагатися швидкістю реакцій та уважністю, отримувати нові знання та вчитися вчити. Все можливо, варто лише хотіти, знайти своїх людей та своє місце! Сповнені вірою в майбутнє йдемо далі!


🟦Так, а що далі?

Ми трохи втомлені, але точно знаємо, що робота з молоддю важлива та актуальна не залежно від географії, пори року, віку членів команди чи близькості фронту. Підлітки та молодь залишаються в фокусі ГО “Білозерський центр регіонального розвитку”, а випробувані підходи у валізі досвіду всіх учасників проєкту!


А ще сформована команда з домедичної допомоги вже підготувала проєктну пропозицію та повезе життєво важливі знання до сусіднього селища. Це не масштабування діяльності, більше швидке задоволення гострої потреби мінімальними ресурсами та зусиллями. Це ще один маленький крок для створення безпечного простору на Херсонщині. 

Тож, далі точно щось буде…


🟦Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Isar Ednannia у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.  Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.


Немає коментарів

На платформі Blogger.