🃏Чи грали ви колись в “Мафію”?




👉Якщо ні, то вам точно треба спробувати. Гра не проста, але цікава. Грати можуть гравці різного віку - від 8 до 100. Необхідно 10 гравців, але якщо маєте більше чи менше друзів, то можна підлаштуватися. Додаткових ігрових матеріалів не потрібно, достатньо просто ігрових карт, якщо і цього немає, то ролі можна роздати за допомогою власноручно виготовлених листівок. Важливо, щоб ніхто не зміг побачити, яка карта дісталася іншому.


📄Різні компанії грають по різному, додають героїв чи грають в класичний варіант. Все це залежить від рівня підготовки учасників та їх досвіду. Тож спробуємо пояснити правила та розказати про головні ролі!


🤓Ведучий.  Він спостерігає за ходом гри, оголошує початок ночі та дня, є голосом та натхненням. На кілька перших кіл варто обрати людину з досвідом та гарною фантазією. Ведучий задає атмосферу, розкриває учасників, додаю гумор та визначає остаточні правила. 


👩‍💻Мирні жителі. Їх більшість - 7 з 10. Вони намагаються визначити членів мафії. Голосуванням обирають “неблагонадійних”, кого варто відправити до тюрми. Часто досвідчені гравці розчаровуються, якщо їм дістається ця роль, але насправді мирним жителем бути найскладніше, через відсутність додаткової інформації. В цій ролі учасник задіює інтуїцію та комунікаційні навички. Головне пам'ятати, що вірити не можна нікому. 


🥷Мафія. Колегіальним рішенням щоночі вбивають мирних жителів. А ще маніпулюють, обманюють, лобіюють власні інтереси, підставляють своїх, вчаться не проявляти емоцій тощо. 


👮‍♀Комісар, або шериф, або поліцейський. Він мирний та може дізнаватися правду про статус того чи іншого гравця. Йому не варто розкриватися дуже рано, бо легко може стати жертвою нічного полювання злочинців. 


👩‍⚕Лікар. Він може врятувати від смерті одного з гравців, якщо його будуть вбивати цієї ночі. Якщо обраного лікарем гравця намагаються вночі вбити, то він залишається живим. Можна додати обмежень - заборонити лікувати себе, або лікувати гравця лише один раз… Все залежить від дискусії.


🕺💃🕴Також можна додати проститутку, маніяка, ватажка мафії та інших… 


🎲Ігровий процес розділений на дві фази — «день» і «ніч». Коли ведучий оголошує ніч, всі гравці закривають очі — «сплять». У першу ніч ведучий знайомиться з гравцями - лікарем, шерифом та мафією. Мафія також знайомиться між собою.  


☀Ведучий оголошує день. Вдень гравці обговорюють, хто з них може бути «мафією» - враховують зміну поведінки, пози, звуки “вночі, сказані слова та інтонації. Кожен може виставити сусіда на голосування. Цікаво, щоб учасник вигадував свою легенду - вчителька Білозерського ліцею, водій комбайна з гектарами кукурудзи, ветеринар мишей чи інші. Такий підхід додатково розвиває фантазію, артистизм та додає деталей. Ведучий оголошує голосування за «посадку в тюрму». Найпідозріліший житель, який набрав більшу кількість голосів виходить з гри, а ведучий розкриває його карту.


🌙Потім знову настає ніч. Вночі прокидається мафія, беззвучно радиться і вбиває одного з «мирних жителів», показуючи його ведучому. Мафія засинає. Прокидається комісар і вказує на одного з жителів, якого бажає перевірити на причетність до мафії. Ведучий беззвучно показує комісару статус цього гравця. Вдень ведучий оголошує, хто був убитий вночі. Цей гравець виходить з гри, його карта показується всім жителям.


🧐Інформація про події, що відбулися використовується гравцями, що залишилися в живих для обговорення та чергового «засудження» … Гра продовжується до перемоги однієї з команд, коли всі суперники засуджені або вбиті. Якщо залишається паритет між кількістю мірних жителів та мафії, то перемагає мафія.


👥Під час ретріту ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” в безпечному місці зустрілося молодше покоління нашої команди. До повномасштабного вторгнення вони збиралися в Креативному просторі “Крила”, а тепер зустрілися вперше за довгий час. На відео шматочки нашої гри!





Сподіваємось, що ви спробуєте такий вид дозвілля з друзями та поділитесь з нами враженнями. 


🟪Проєкт “Сучасний онлайн формат креативного простору “Крила”, який реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" та отримав підтримку від Програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine


Немає коментарів

На платформі Blogger.