Молодь Музиківської громади відточує навички з домедичної допомоги



Під чітким керівництвом харизматичного фельдшера Станіслава Лукічова молодь Музиківської громади відточувала навички з домедичної допомоги. Учасники тренінгу ознайомилися з основними поняттями та на практиці відпрацювали прийоми надання домедичної допомоги при раптовій зупинці кровообігу та порушеннях дихання, а також порядок проведення серцево-легеневої реанімації.

🩸Великий блок був щодо зупинки кровотеч та перев’язки ран. Кожен бажаючий міг потренуватися на другові чи манекені.

🗣️“Звичайно, з дорослими легше працювати. В них більша база знань, вони уважно слухають та виконують вправи. Від дорослих дуже багато питань та життєвих прикладів на кожен блок навчання. Але знання з домедичної допомоги молоді навіть потрібніші. Сподіваюсь, що вони засвоять хоч частину почутого та у випадку надзвичайної ситуації зможуть швидко відреагувати”, - розповідає Станіслав Лукічов.

Саме враховуючи складність роботи з молоддю ми часто повторюємо найважливіші теми, додаємо інтерактиви, залучаємо учасників до практичних завдань, готуємо корисні і уже короткі пости з алгоритмами дій при різних небезпечних ситуаціях.

Наразі, вміння надавати домедичну допомогу – вимога часу. Це знання, які рятують життя! “Швидка” може не одразу дістатися до місця події, ворожий снаряд може прилетіти будь-куди, побутові травматичні ситуації досі є в наших життях…. В екстремальних умовах час між життям і смертю іде на хвилини. Оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим, від їхніх навичок, спокою та знань щодо домедичної допомоги.

📲В листопаді плануємо ще одне заняття. Тож слідкуйте за анонсами та реєструйтесь у Тетяни за телефоном 0951932822.

🟦Проєкт “Життєво необхідні знання - в КРИЛАх” реалізовується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки Isar Ednannia у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Немає коментарів

На платформі Blogger.